1 burk med Confit de Cuisses de Canard, inkokta anklår, 1 lår per person.
Potatis
Brysselkål
Sockerärtor
Gröna bönor
Eventuellt lite andra grönsaker
Sås till 4 pers:
350 gr körsbärsmarmelad
1 msk rödvinsvinäger
1/4 tsk mald kanel
1/4 tsk mald ingefära
1/4 tsk mald kryddnejlika
en nypa havssalt
Koka potatisen så att den nästan är färdig. Låt den svalna och klyfta den.
Ta upp anklåren ur burken. Torka av dem fettet. Lägg i 2 msk ankfett i stekpannan. Lägg i anklåren och bryn på skinnsidan 5-6 minuter så att skinnet blir knaprigt. Sänk värmen och värm på andra sidan 5-6 minuter.
Stek potatis och grönsaker i ankfettet.
Sås: sjud, utan att koka, ingredienserna i en liten kastrull ca 8 minuter. Rör hela tiden.
OBS! Spara ankfettet, som blir över i kylskåpet och använd det till att steka potatis och grönsaker i. När Du kokar grönsaker kan Du hälla 1 msk ankfett i kokvattnet.